WhatsApp
Brak towaru

Piec konwekcyjno-parowy 5x GN 1/1, Nano Scroll | Hendi

Numer katalogowy: 219188
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
57377.00
57377.00
56803.23 56803.23 cena z kodem: PRO25
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Piece NANO SCROLL zaprojektowane zostały z myślą nie tylko  o gastronomii lecz także o cateringu, supermarketach, szpitalach, kuchniach przemysłowych, szkołach czy przedszkolach. Wyposażone w prosty i intuicyjny panel sterujący.

METODY GOTOWANIA:
  • Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu  w temperaturze 30-280°C. Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych.
  • Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary  w temperaturze 30-230°C. Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek.
  • Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C. Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich.

FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL: 

  • Ustawienie czasu. Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub pracę trybie NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej.
  • Bezpośrednie wytwarzanie pary. Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Proces ten sterowany jest elektronicznie i posiada 10-cio stopniową regulację zaparowania.
  • Wentylatory z auto-rewersem. Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodną temperaturę w całej komorze pieca.
  • NANO Technology. Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby.

POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:

  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni 
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie halogenowe ułatwiają obserwację procesów zachodzących w piecu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie 
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
  • Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Drzwi z zawiasem po lewej
  • Podłączenie do sieci wodnej: ¾" gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30˚C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5˚f

DANE TECHNICZNE:

  • Sterowanie: manualne
  • Pojemność (ilość/wymiar): 5x GN1/1
  • Linia: Nano Scroll
  • Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): 70
  • Wymiary zewnętrzne (mm) : 937x821x(H)715
  • Ilość wentylatorów: 2
  • Zakres temp. (°C): 30-280°C
  • Nawilżanie: bezpośrednie
  • Automatyczny system myjący: Nie
  • Sonda: Nie
  • Moc (W): 10,5 kW
  • Napięcie (V): 400
  • Waga (kg): 101
Parametry:

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: