WhatsApp

Piec do pizzy gazowy 1-poziomowy 6x30 cm | GASR6

Numer katalogowy: GP-GASR6
Dostępność: W sprzedaży
20846.00
20846.00
20429.08 20429.08 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: na zamówienie
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99

Opis: Innowacyjny system sterowania palników gazowych, dający możliwość ustawienia mocy grzania w dolnej lub górnej części komory Front pieca wykonany ze stali nierdzewnej, obudowa ze stali malowanej proszkowo Piec dostępny z dyszami na gaz ziemny lub propan butan. Przy zamówieniu należy określić rodzaj gazu, na którym piec będzie pracował Regulacja grzałek górnych i dolnych za pomocą niezależnych termostatów Wskaźnik temperatury umożliwiający kontrolę wypieku O około 30% niższe koszty eksploatacji w porównaniu ze standardowymi elektrycznymi piecami do pizzy O 35% bardziej wydajne niż standardowe piece elektroniczne do pizzy Możliwość spiętrowania maksymalnie 2 urządzeń Izolacja z wełny mineralnej Wewnętrzne oświetlenie komory Elektroniczne ustawianie temperatury - automatyczne włączenie/wyłączenie palników Zawory bezpieczeństwa Wentylowane płyty szamotowe Możliwość dokupienia komina Możliwość dokupienia systemu odprowadzenia spalin (tylko dla pieców spiętrowanych) Możliwość dokupienia podstaw   Parametry techniczne: Wymiary wewnętrzne [mm]: 620x920x155 Wymiary zewnętrzne [mm]: 1000x1140x475 Ilość komór: 1 Ilość palników: 4 Moc [kW]: 21 Temperatura [°C]: 50-450 Waga [kg]: 120 Pojemność pizz: 6x 30 cm Ilość blach 60x40 cm: 2   Akcesoria dodatkowe:  Komin  Odprowadzenie spalin dla pieców spiętrowanych  Podstawa SG 6   Dlaczego warto wybrać piec do pizzy gazowy Resto Quality GASR6 ? W pełni profesjonalny piec do cukierni/piekarni wyprodukowany we Włoszech Piec gazowy nagrzewa się 10 razy szybciej od pieca elektrycznego Piec gazowy jest aż 30% bardziej wydajny niż piec elektryczny i w porównaniu do tradycyjnego elektrycznego pieca do pizzy Temperatura maksymalna to aż 450°C Innowacyjny system sterowania pieca umożliwia dokładną kontrolę temperatury w dolnej i górnej części komory Znacznie szybciej wyrównuje temperaturę w komorze pieca Energooszczędność w piecach gazowych jest średnio 35% wyższa niż w porównywalnych piecach elektrycznych Doskonała izolacja pieca pozwala na lepsze utrzymywanie temperatury w komorze pieca a także nie podwyższa temperatury w miejscu pracy Możliwość podpięcia pieca pod gaz ziemny jak i pod butle LPG 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski

Parametry:
Informacje o bezpieczeństwie:
Posiada oznaczenie CE (zgodność z normami UE).;https://restoquality.pl/pl/p/file/2fc35f906cd9ea565199e840147e9499/Instrukcja-obslugi-Resti-Quality-GASR.pdf

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: