WhatsApp
Infolinia: 733 130 139
Brak towaru

Patelnia ze stali walcowatej 20 cm | Hendi

Numer katalogowy: 628591
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
421.00
421.00
412.58 412.58 cena z kodem: HENDI
szt.
Zadzwoń 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
15
  • Paczkomat InPost 15
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier przedpłata 20
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35
  • Tradycyjna patelnia wykonana ze stali walcowanej
  • Ulubiona patelnia profesjonalnych mistrzów kuchni
  • Prostota, jakość, solidność i wszechstronność zastosowań to cechy wyróżniające patelnie stalowe
  • Idealna do wszystkich typów kuchni, także indukcyjnych
  • Patelnię należy konserwować zgodnie z zaleceniami producenta
  • Nie zmywać w zmywarkach

HARTOWANIE PATELNI PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM:

  • Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków
  • Gotuj przez 15 min
  • Wylej obierki i wypłucz patelnię
  • Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut
  • Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem
  • Patelnia została właśnie zahartowana 

Dobra stalowa patelnia to taka, która została zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą. Brak hartowania może przyczynić się do przypalania potraw. 

CZYSZCZENIE PATELNI PO KAŻDYM UŻYCIU:

  • Odczekaj aż patelnia ostygnie
  • Nie zanurzaj nigdy mocno rozgrzanej patelni w wodzie
  • Umyj patelnię w gorącej wodzie
  • Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne
  • Nigdy nie używaj ostrych narzędzi, ścierek itp. do mycia
  • Wypłucz dokładnie
  • Osusz patelnię dokładnie
  • Rozgrzej lekko przed nasmarowaniem olejem spożywczym
  • Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju spożywczego przed odłożeniem jej na półkę

 

Parametry:
Średnica:
200
Wysokość.:
45
Zdjęcie:
Poglądowe - przedmiotem oferty jest 1 szt. w wybranym rozmiarze
Grubość ścianki:
3
Średnica dna:
150
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: