WhatsApp

PIEC 2 KOMOROWY STEROWANIE ELEKTRONICZNE MORETTI FORNI IDECK MFID105.105D

Numer katalogowy: MFID105.105D
Dostępność: W sprzedaży
41695.00
41695.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: na zamówienie
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Moretti Forni to włoski producent działający na rynku gastronomicznym od ponad 70 lat, specjalizujący się w produkcji pieców do pizzeriipiekarnirestauracji oraz do wypalania ceramiki. Rzetelna praca, precyzja i przykładanie wagi do najwyższej jakości wykonania sprawiły, że Moretti Forni jest obecnie światowym liderem w produkcji gazowych i elektrycznych pieców gastronomicznych. Producent stawia na efektywną i przyjazną środowisku produkcję innowacyjnych, niezawodnych sprzętów.

Piec 2-komorowy ze sterowaniem elektronicznym Moretti Forni wchodzi w skład linii iDeckKomora wyłożona jest cegłą szamotową, która bardzo dobrze absorbuje i równomiernie rozprowadza ciepło oraz zapewnia doskonałą cyrkulację powietrza pod pizzą. Dzięki temu ciasto jest idealnie wypieczone i nie przypala się. Elektroniczny panel umożliwia wygodne i dokładne ustawienie temperatury.

Osobne sterowanie temperaturą dla grzałki dolnej i górnej zapewnia idealne pieczenie dla różnych rodzajów pizzy i pieczywa. Komora posiada oświetlenie halogenowe, które znajduje się we wnęce, dzięki czemu nie zmniejsza się powierzchnia pracy. Grzałki ułożone są na całej powierzchni komory bardzo gęsto, co zapewnia równomierny wypiek ciasta. Maksymalna temperatura pieczenia wynosi 450°C.

Do produkcji pieca użyto wysokiej jakości stali nierdzewnej, co gwarantuje jego dużą odporność na uszkodzenia mechaniczne i łatwość w utrzymaniu czystości. Wytrzymałe drzwi zapewniają doskonałą izolację cieplną wewnątrz komory, minimalizując w ten sposób straty energetyczne. Ergonomiczny uchwyt poprowadzony przez całą szerokość komory oraz domykające drzwi sprężyny ułatwiają użytkowanie pieca.

Piec 2-komorowy do pizzy ze sterowaniem elektronicznym Moretti Forni to idealne rozwiązanie dla pizzerii i restauracji serwujących ten włoski specjał. Duża wydajność i niezawodność  przy jednocześnie niskich kosztach eksploatacji to cechy typowe dla tego urządzenia. Najlepszej jakości materiały gwarantują higienę pracy, odporność na uszkodzenia i wieloletnie użytkowanie.

Istnieje opcja zakupienia do pieca podstawwyciągu okapu.

Zdjęcie poglądowe.

Smart-BakingTechnologia SMART-BAKING oferuje innowacyjną kontrolę nad warunkami pracy: procentowe sterowanie mocą grzałek górnych i dolnych bez wpływu na temperaturę w komorze (w modelach ze sterowaniem elektronicznym).
Numer katalogowy producenta MFID105.105D
Producent Moretti Forni
Gwarancja 1 rok
Sterowanie elektroniczne
Szerokość 1320 mm
Głębokość 1400 mm
Wysokość 660 mm
Wewnętrzna szerokość 1050 mm
Wewnętrzna głębokość 1050 mm
Wewnętrzna wysokość 140 mm
Pojemność 2 x 9 x Ø30cm
Zasilanie Prąd
Napięcie 400 V
Moc elektryczna 23.2 kW
Ilość komór 2 szt.
Linia Moretti Forni iDeck
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: