WhatsApp

Nadziewarka Szpryca Napełniacz Do Kiełbasy 5l Hendi 282588 Stal Nierdzewna

Numer katalogowy: 282588
Dostępność: W sprzedaży
647.00
647.00
634.06 634.06 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 16.99
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Nadziewarka, szpryca do kiełbas Hendi 282588 - nierdzewna

  • Idealna do przyrządzania własnych wyrobów wędliniarskich
  • Szczególnie polecana do małych sklepów z własnymi wyrobami, małych restauracji i barów, a także gospodarstw agroturystycznych
  • Wykonana ze stali nierdzewnej
  • Wyposażona w układ dwóch prędkości: bieg szybki do unoszenia tłoka, bieg wolny (o małym obciążeniu) do napełniania osłonek farszem
  • Części mające kontakt z żywnością łatwo demontowalne w celu napełnienia i czyszczenia
  • Układ przekładni biegów odporny na obciążenie mechaniczne dzięki materiałom ze stali hartowanej

Szpryca do kiełbasy Hendi:

Seria Profi Line marki Hendi o pojemności 5L została stworzona do przyrządzania własnych wyborów wędliniarskich zarówno w małych restauracjach, jak i w gospodarstwach np. agroturystycznych. Wykonana ze stali szlachetnej, dzięki czemu jest odporna na uszkodzenia mechaniczne i łatwo utrzymać jej czystość. Dodatkowo zastosowanie stali nierdzewnej sprawia, że urządzenie spełnia wszystkie wymogi higieniczne Sanepidu i może być wykorzystywane w profesjonalnej gastronomii oraz przemyśle spożywczym.

Układ dwóch prędkości zastosowany w urządzeniu pozwala na odpowiedni dobór biegu:

  • bieg szybki do unoszenia tłoka
  • bieg wolny (o małym obciążeniu) do napełniania osłonek farszem

Konstrukcja nadziewarki Hendi 282588 - dodatkowo lejki w zestawie

Urządzenie zostało poddane wielu testom, a następnie udoskonalone na podstawie opinii użytkowników. Dzięki temu jego konstrukcja jest sprawdzona w praktycznym zastosowaniu, a błędy, które zgłaszali pierwsi użytkownicy zostały wyeliminowane, czyniąc z prezentowanego modelu nadziewarki do kiełbas Hendi 5L nr katalogowy 282588 jednym z najlepszych urządzeń na rynku. Co istotne, w zestawie znajdziesz 4 lejki: ø16, ø22, ø32 i ø38 mm, wszystkie o długości 180 mm - dzięki temu zwiększysz funkcjonalność nadziewarki do kiełbas.

Parametry:
Długość (mm):
304
Programowalny:
False
Szerokość (mm):
304
Wysokość (mm):
640
Typ opakowania:
Pudło
Objętość użytkowa (L):
5
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: