WhatsApp

Nadziewarka Szpryca Napełniacz Do Kiełbasy 5l Hendi 282588 Stal Nierdzewna

Numer katalogowy: 282588
Dostępność: W sprzedaży
695.00
695.00
646.35 646.35 cena z kodem: HENDIWIOSNA25
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Nadziewarka, szpryca do kiełbas Hendi 282588 - nierdzewna

  • Idealna do przyrządzania własnych wyrobów wędliniarskich
  • Szczególnie polecana do małych sklepów z własnymi wyrobami, małych restauracji i barów, a także gospodarstw agroturystycznych
  • Wykonana ze stali nierdzewnej
  • Wyposażona w układ dwóch prędkości: bieg szybki do unoszenia tłoka, bieg wolny (o małym obciążeniu) do napełniania osłonek farszem
  • Części mające kontakt z żywnością łatwo demontowalne w celu napełnienia i czyszczenia
  • Układ przekładni biegów odporny na obciążenie mechaniczne dzięki materiałom ze stali hartowanej

Szpryca do kiełbasy Hendi:

Seria Profi Line marki Hendi o pojemności 5L została stworzona do przyrządzania własnych wyborów wędliniarskich zarówno w małych restauracjach, jak i w gospodarstwach np. agroturystycznych. Wykonana ze stali szlachetnej, dzięki czemu jest odporna na uszkodzenia mechaniczne i łatwo utrzymać jej czystość. Dodatkowo zastosowanie stali nierdzewnej sprawia, że urządzenie spełnia wszystkie wymogi higieniczne Sanepidu i może być wykorzystywane w profesjonalnej gastronomii oraz przemyśle spożywczym.

Układ dwóch prędkości zastosowany w urządzeniu pozwala na odpowiedni dobór biegu:

  • bieg szybki do unoszenia tłoka
  • bieg wolny (o małym obciążeniu) do napełniania osłonek farszem

Konstrukcja nadziewarki Hendi 282588 - dodatkowo lejki w zestawie

Urządzenie zostało poddane wielu testom, a następnie udoskonalone na podstawie opinii użytkowników. Dzięki temu jego konstrukcja jest sprawdzona w praktycznym zastosowaniu, a błędy, które zgłaszali pierwsi użytkownicy zostały wyeliminowane, czyniąc z prezentowanego modelu nadziewarki do kiełbas Hendi 5L nr katalogowy 282588 jednym z najlepszych urządzeń na rynku. Co istotne, w zestawie znajdziesz 4 lejki: ø16, ø22, ø32 i ø38 mm, wszystkie o długości 180 mm - dzięki temu zwiększysz funkcjonalność nadziewarki do kiełbas.

Parametry:
Długość (mm):
304
Programowalny:
False
Szerokość (mm):
304
Wysokość (mm):
640
Objętość użytkowa (L):
5
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: