WhatsApp

Łuskarka chłodzona wodą

Numer katalogowy: 00006353
Dostępność: W sprzedaży
19814.00
19814.00
18823.3 18823.3 cena z kodem: REDRM
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35
Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej; drzwi z tworzywa; izolowane ścianki; wymagane podłączenie wody i odpływu; odpływ grawitacyjny; urządzenie do produkcji łusek; zdolność mrożenia: 153 kg na 24 h (przy temp. wody 15°C i otoczenia 21°C); pojemność zbiornika łusek: 55 kg; urządzenie idealnie sprawdza się w supermarketach, sklepach rybnych, przetwórniach a także restauracjach, dyskotekach i barach
Parametry:
Wymiary (mm):
738 x 690 x 1020
Zasilanie elektryczne (V/Hz):
230 V / 50 Hz
Moc (kW):
0,65
Grupa_atr:
chłodzona wodą
Chłodzenie:
wodą
Zużycie wody (l/kg):
6,4

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

RM GASTRO
Sportowa 15a
43-450 Ustroń
Poland

33 854 73 26
info@rmgastro.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: