WhatsApp

Kuchnia Gazowa 4-Palnikowa Z Szafką Bartscher

Numer katalogowy: 1582051
Dostępność: W sprzedaży
9867.00
9867.00
9669.66 9669.66 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 5 dni
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99

Seria kuchni gazowych MFG - podstawowe modele dla profesjonalnych użytkowników, które wyróżnia solidna konstrukcja ze stali szlachetnej. Intuicyjna obsługa za pomocą płomienia pilotowego sprawia, że produkt doskonale nadaje się do codziennego użytku w kuchni.


Informacje o produkcie:
  • Rodzaj gazu: gaz ziemny H (20 mbar) ,dysze do gazu płynnego (50 mbar) i dysze do gazu ziemnego L (20 mbar) dołączone do zestawu
  • Płomień pilotowy: Tak
  • Regulowana wysokość nóżek: Tak
  • W zestawie: -
  • Rodzaj pól grzewczych: Gaz
  • Wysokość podstawy: 380 mm
  • Wielkość pól grzewczych: 330 x 300 mm
  • Głębokość podstawy: 620 mm
  • Regulacja wysokości do: 955 mm
  • Typ: Urządzenie stojące
  • Ilość pól grzewczych: 4
  • Szerokość podstawy: 710 mm
  • Rodzaj zapłonu: Zapłon ręczny
  • Właściwości: Ruszty żeliwne ,Palnik gazowy z zabezpieczeniem zapłonu
  • Palnik gazowy: Palnik pojedynczy
  • Ułożenie pól grzewczych: 2 x 3,5 kW, 2 x 6 kW
  • Tryb pracy: Gaz
  • Regulacja wysokości od: 910 mm
  • Materiał: Stal szlachetna
  • Seria: MFG
  • Rodzaj podstawy: Otwarte
  • Moc przyłączeniowa: 19 kW
  • Ważna wskazówka: -
  • Wymiary: szer. 800.0 x gł. 700.0 x wys. 910.0 mm
  • Waga: 56,40 kg
Do pobrania:
Karta danych
Instrukcja obsługi
Rysunek w rozłożeniu na części

Parametry:
Wysokość.:
910.0
Szerokość.:
800.0
Głębokość.:
700.0
Materiał:
Stal szlachetna
Ważna wskazówka:
-
W zestawie:
-
Właściwości:
Ruszty żeliwne ,Palnik gazowy z zabezpieczeniem zapłonu
Moc przyłączeniowa:
19 kW
Seria:
MFG
Rodzaj gazu:
gaz ziemny H (20 mbar) ,dysze do gazu płynnego (50 mbar) i dysze do gazu ziemnego L (20 mbar) dołączone do zestawu
Rodzaj zapłonu:
Zapłon ręczny
Typ:
Urządzenie stojące
Tryb pracy:
Gaz
Rodzaj podstawy:
Otwarte
Regulowana wysokość nóżek:
Tak
Regulacja wysokości do:
955 mm
Regulacja wysokości od:
910 mm
Ilość pól grzewczych:
4
Rodzaj pól grzewczych:
Gaz
Szerokość podstawy:
710 mm
Wysokość podstawy:
380 mm
Głębokość podstawy:
620 mm
Wielkość pól grzewczych:
330 x 300 mm
Ułożenie pól grzewczych:
2 x 3,5 kW, 2 x 6 kW
Palnik gazowy:
Palnik pojedynczy
Płomień pilotowy:
Tak

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Bartscher
Franz-Kleine-Str. 28
33154 Salzkotten
Germany

49 5258 971-0
info@bartscher.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: