WhatsApp

Krajalnica Do Wędlin Sera Profesjonalna Nóż 30 cm Bartscher 174302

Numer katalogowy: 174302
Dostępność: W sprzedaży
11960.00
11960.00
11720.8 11720.8 cena z kodem: WAKACJE
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99
Wysoka wydajność i bezobsługowość w zakresie konserwacji - krajalnica z przekładnią do profesjonalnego użytku w kuchniach gastronomicznych i zakładach masarskich. Przystosowana do krojenia wędlin i serów.
Informacje o produkcie:
  • wersja suwnicy: 2 uchwyty ,Możliwość zdjęcia ,Chromowane
  • Długość cięcia: 250 mm
  • Stopień ochrony: IP 33 ,wyłącznik IP 67
  • Napięcie: 230 V
  • Wysokość cięcia: 220 mm
  • Wersja: Nóż wbudowany ukośnie / nóż grawitacyjny ,maszyna z przekładnią
  • Długość przewodu: 1.5 m
  • W zestawie: 1 nóż 300 Basic ,1 narzędzie do wymiany noża
  • Prędkość obrotowa maks.: 270 obr. / min.
  • osłona noża: pojedyncza
  • Moc przyłączeniowa: 0.4 kW
  • Grubość cięcia: 1 - 30 mm
  • Sterowanie: Pokrętło
  • dociskacz resztek: Tak
  • Z ostrzałką do noży: Tak
  • Przystosowane do: Ser ,Wędliny ,Szynka
  • Lampka kontrolna: Wł./wył.
  • Włącznik/wyłącznik: Tak
  • prowadnica plastra: Tak
  • Materiał: Aluminium
  • Średnica noża: 300 mm
  • wyłącznik elektromagnetyczny: Nie
  • Częstotliwość: 50 Hz
  • Ważna wskazówka: -
  • Wymiary: szer. 547.0 x gł. 615.0 x wys. 545.0 mm
  • Waga: 36,00 kg
Do pobrania:
Karta danych
Instrukcja obsługi
Rysunek w rozłożeniu na części
Schemat ideowy

Parametry:
Wysokość.:
545.0
Szerokość.:
547.0
Napięcie:
230 V
Głębokość.:
615.0
Materiał:
aluminium
Ważna wskazówka:
-
Przystosowane do:
Ser ,Wędliny ,Szynka
Wersja:
Nóż wbudowany ukośnie / nóż grawitacyjny ,maszyna z przekładnią
W zestawie:
1 nóż 300 Basic ,1 narzędzie do wymiany noża
Częstotliwość:
50Hz
Lampka kontrolna:
Wł./wył.
Moc przyłączeniowa:
0.4 kW
Włącznik/wyłącznik:
Tak
Sterowanie:
Pokrętło
Średnica noża:
300 mm
Grubość cięcia:
1 - 30 mm
Stopień ochrony:
IP 33 ,wyłącznik IP 67
Prędkość obrotowa maks.:
270 obr. / min.
Długość przewodu:
1.5 m
osłona noża:
pojedyncza
wersja suwnicy:
2 uchwyty ,Możliwość zdjęcia ,Chromowane
Długość cięcia:
250 mm
Wysokość cięcia:
220 mm
dociskacz resztek:
Tak
Z ostrzałką do noży:
Tak
prowadnica plastra:
Tak
wyłącznik elektromagnetyczny:
Nie

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Bartscher
Franz-Kleine-Str. 28
33154 Salzkotten
Germany

49 5258 971-0
info@bartscher.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: