WhatsApp

Krajalnica do Wędlin do Sklepu Gastronomii 250 mm Półautomat Yato YG-03120

Numer katalogowy: YG-03120
Dostępność: W sprzedaży
1447.00
1447.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Krajalnica do wędlin i serów marki YATO YG-03120 o średnicy tarczy 250mm.

Przeznaczona jest dla profesjonalnych użytkowników. Szczególnie polecana jest do:

  • zakładów gastronomicznych
  • restauracji
  • sklepów spożywczych
  • firm cateringowych

Podstawa wykonana z wysokiej jakości stopu aluminium z anodyzowaną powierzchnią jestbardzo łatwa w czyszczeniu i w utrzymaniu w czystości. Dodatkową zaletą krajalnicy YATO jest demontowalny wózek, który można szybko odkręcić, co znacznie ułatwia dostęp do trudno dostępnych zakamarków i ułatwia wyczyszczenie ich z resztek krojonych produktów.

Tarcza tnąca o średnicy 250mm umożliwia krojenie produktów o średnicy sięgającej do 180mm. Dzięki płynnej regulacji grubości krojenia możliwe jest cięcieplastrów o grubości od 0,2 do 12mm.

Silnik chłodzony powietrzem ma moc 150W. Zapobiega to przeciążeniu maszyny i gwarantuje jej wysoką wydajność i długą żywotność.

Wózek zainstalowany na prowadnicach z łożyskami pracuje bardzo lekko i płynnie, znacznie redukując wysiłek podczas cięcia. Dodatkowo mechanizm tnący, czyli wózek i tarcza,ustawione są ukośnie. W ten sposób krojone produkty dociskane są do tarczy grawitacyjnie zmniejszając potrzebną do tego siłę.  

Wbudowana ostrzałka pół-automatyczna umożliwia szybkie naostrznie tarczy tnącej bez konieczności jej demontażu.

Szczególną uwagę przyłożono także do kwestii bezpieczeństwa. Bryzgoszczelny włącznik zabezpiecza przed porażenim prądem podczas pracy oraz czyszczenia urządzenia. Dodatkowo zastosowana jest osłona zabezpieczająca tarczę tnącą, minimalizując ryzyko skaleczenia się. Poza tym wózek posiada specjalną przeźroczystą osłonę chroniącą przed przypadkowym włożeniem ręki w strefę cięcia.

Stabilność urządzenia podczas pracy zapewniają specjalne nóżki anty-poślizgowe.

Parametry:
Materiał:
AL
Średnica [mm]:
250
Wymiary (DxSxW) [cm]:
47x38x41

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: