WhatsApp
Możliwość przedłużenia gwarancji fabrycznej do 5 lat. Szczegóły: 733 130 139
W Wigilię infolinia czynna w godzinach 8-12.

Kocioł warzelny gazowy z grzaniem pośrednim | automatyczne napełnianie | 32 kW | 300 l | 1350x900x900 mm | RQLF-302G Resto

Numer katalogowy: GP-RQLF-302G
Dostępność: W sprzedaży
47825.00
47825.00
szt.
Zadzwoń 733 130 139
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Opis:

  • Profesjonalny i bardzo wydajny gazowy kocioł warzelny z grzaniem pośrednim z linii 900
  • Stworzone jako rezultat ponad 40 letniego doświadczenia w produkcji kotłów warzelnych
  • Pozwala na gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie lub gotowanie na parze mrożonych lub półgotowych potraw
  • Idealnie sprawdzi się w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne lub różnego rodzaju lokalach gastronomicznych
  • Kocioł jest pośrednio ogrzewany za pomocą pary wodnej wytwarzanej w przestrzeni między płaszczami z podwójnymi ściankami, o ciśnieniu roboczym 0,5 bar, gwarantuje równomierne ogrzanie bez ryzyka przypalenia
  • Kocioł posiada automatyczny system napełniania wody i elektroniczny układ kontroli jej poziomu w płaszczu wodnym do wymaganego poziomu, sterowanego za pomocą zaworu elektromagnetycznego
  • Zbiornik ogrzewacza napełniany jest wodą za pomocą kranu z obrotową wylewką, z dwoma osobnymi przyłączami do wody uzdatnionej i zimnej wody z sieci
  • Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się za pomocą zaworu w postaci kranu lub zaworu spustowego, z możliwością podłączenia odpływu do kanalizacji
  • Kran spustowy 6/4 cala z dużym przepustem, ułatwiającym opróżniania kotła, z blokadą przed przypadkowym użyciem
  • W przypadku niefiltrowanej wody z sieci zalecane jest zastosowanie zmiękczacza do wody, aby zachować walory smakowe wody oraz zapewnić urządzeniu ochronę przed zakamienieniem
  • Zawór bezpieczeństwa z ciśnieniomierzem chroniący kocioł przed nadmiernym wzrostem ciśnienia w czasie ogrzewania i odpowietrzania podczas uruchamiania i usuwania podciśnienia powstającego podczas fazy schładzania
  • Kocioł szybko nagrzewa się do maksymalnej mocy
  • Pokrywa z zawiasami samobalansującymi - sprężynowy mechanizm odchylania pokrywy pozwala na utrzymanie otwartej pokrywy w jednej pozycji
  • Dno zbiornika warzelnego wykonane z blachy o grubości 2,5 mm
  • Precyzyjna 5-stopniowa regulacja mocy grzania i jonizacyjna elektroda zapłonowa
  • W całości wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej
  • Kocioł może być zasilany gazem ziemnym lub gazem z butli - prosimy o wybór dysz przy składaniu zamówienia
  • Urządzenie posiada certyfikat TÜV oraz certyfikat B11, pozwalający na podłączenie kotła do komina
  • Możliwość zamówienia kotła z dotykowym panelem sterowania - za dopłatą
  • Podwójny system bezpieczeństwa, profesjonalny system gazowy i zastosowanie najwyższej jakości komponentów pozwala na długotrwałe i bezpiecznie działania oraz eksploatację kotła warzelnego
  • Uwaga - wymagany system wentylacji do odprowadzania spalin!
  • Spaliny można odprowadzać do komina lub okapu, opcjonalnie możliwe jest zamówienie specjalnego komina widocznego na zdjęciach - za dopłatą
  • Nóżki z regulowaną wysokością
  • Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 1350x900x900
  • Pojemność [l]: 300
  • Pojemność zbiornika ogrzewacza [l]: 49
  • Napełnianie wodą: automatyczne
  • System grzania: pośredni
  • Przyłącze wody uzdatnionej: 1/2"
  • Przyłącze wody zimnej: 1/2"
  • Zawór spustowy: 6/4"
  • Zapłon: elektroda jonizacyjna
  • Czas nagrzewania 20-90 °C [min.]: 87
  • Moc [kW]: 32
  • Rodzaj gazu: G20/G30
  • Przyłącze gazowe: 1/2"
  • Zasilanie [V]: 230
  • Waga [kg]: 220
Parametry:

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: