WhatsApp
Brak towaru

HENDI | Komora rozrostu do ciasta 8-półkowa GRAFEN

Numer katalogowy: 223956
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
63880.00
63880.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

MARKA GRAFEN:

Komory rozrostu GRAFEN to seria włoskich urządzeń zaprojektowanych z myślą o osiąganiu doskonałych rezultatów. Charakteryzują się maksymalną wydajnością, prostą obsługą i niezawodnością. Najwyższa jakość produktów GRAFEN poparta długimi testami w połączeniu z niepowtarzalnym włoskim designem sprawia, że stają się one niezbędnym elementem wyposażenia profesjonalnej i nowoczesnej piekarni, cukierni czy kawiarni.

 

OPIS:

  • urządzenie do rozrostu surowego ciasta będące także podstawą pod piec
  • modułowy kształt urządzenia pozwala na zestawienie w szeregu większej ilości urządzeń
  • pozwala na oszczędność miejsca oraz prezentację świeżo wypiekanego pieczywa
  • obudowa ze stali nierdzewnej
  • prowadnice na blachy cukiernicze 600x400 mm lub pojemniki GN 1/1
  • przeszklone drzwi skrzydłowe
  • nawilżanie dzięki pojemnikowi na wodę

 

PARAMETRY:

  • pasuje do: pieców konwekcyjno parowych GRAFEN 223796, 223789, 223772, 223765
  • pojemność: 8 blach 600x400 mm lub 8 pojemników GN 1/1
  • odległość między prowadnicami: 75 mm
  • wymiary zewnętrzne (mm): 920x760x864 (h)
  • rodzaj grzania: statyczny
  • termostat: do +60 st. C
  • moc/napięcie: 2 kW / 230 V
  • waga: 46 kg
  • marka: GRAFEN
  • kod: 223956

 

Nowoczesna komora rozrostu charakteryzująca się najwyższą jakością wykonania, niezawodną pracą i doskonałym designem. Grafen to marka, która z każdym miesiącem zdobywa coraz szersze grono zadowolonych użytkowników.

Parametry:
Moc:
2
Napięcie:
230 V
Wymiary (mm)::
920x760x(H)864
Przeznaczenie:
Do pieców konwekcyjno-parowych GRAFEN 223796, 223789, 223772, 223765
Pojemność komory:
8 blach 600x400 mm lub 8x GN 1/1
Nawilżanie:
Tacka na wodę na dnie komory
Odległość między prowadnicami:
75
Termostat mechaniczny:
do +60st.C
Rodzaj grzania:
Statyczny

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

GRAFEN
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

607 123 257
shop@grafen.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: