WhatsApp

Grill Kontaktowy Elektryczny Ryflowany z Podwójną Płytą Yato YG-04560

Numer katalogowy: YG-04560
Dostępność: W sprzedaży
1113.00
1113.00
Kolor/Wzór
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Grill kontaktowy ryflowany - podwójny Yato YG-04560

  • Podwójny grill kontaktowy o mocy 3,6kW marki YATO YG-04560.
  • Grill YATO jest urządzeniem niezbędnym na każdej kuchni. Przeznaczony jest do szybkiego przygotowywania hamburgerów, mięs, ryb, tortili, tostów, panini czy warzyw.
  • Urządzenie posiada płyty grillowe ryflowane, wykonane z żeliwa. 
  • Dolna płyta ma wymiary 485x230mm. 
  • Na górze sądwie niezależne płyty. Dzięki takiemu rozwiązaniu możliwe jest przygotowywanie jednocześnie dwóch różnych potraw.
  • Grzałka o mocy 3,6kW sterowana jest za pomocą dwóch potencjometrów umieszczonych na płycie frontowej. Możliwe jest ustawienie temperatury pracy w zakresie 50~300℃ na każdym z nich niezależnie. 
  • Zainstalowane bryzgoszczelne wyłączniki pozwalają na wyłączenie poszczególnych sekcji grilla, gdy są nieużywane, bez konieczności odłączania kabli zasilających z sieci. 
  • Grill zasilany jest prądem o napięciu 230V~50Hz, dwoma kablami zasilającymi.
  • Obudowa wykonana jest z wysokiej jakościstali nierdzewnej. Dzięki temu grill jest szybki w czyszczeniu i utrzymaniu w czystości. Dodatkowo z przodu zainstalowana jest rynienka na tłuszcz i wszelkiego rodzaju odpadki po grillowaniu. Istnieje możliwość łatwego wyciągnięcia jej i umycia. W skład wyposażenia wchodzi dodatkowo miedziana szczotka druciana, którą można czyścić płytę grillową, bez obaw o zarysowanie jej powierzchni. Urządzenie posiada wygodne, nienagrzewające się plastikowe rękojeści.
  • Grill YATO ma wymiary 580x360x190mm i waży 24kg.
Parametry:
Materiał:
SS
Wymiary (DxSxW) [cm]:
58x36x19

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: