WhatsApp

Frytownica elektryczna z kranem 2x8L Masterpro Hendi 209301

Numer katalogowy: 209301
Dostępność: W sprzedaży
1850.00
1850.00
1813 1813 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 16.99
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Frytownica gastronomiczna Hendi o pojemności  2x8l z serii Masterpro to solidne urządzenie wykonane ze stali chromowej. Dodatkowo elementy grzewcze są wykonane z hartowanej stali, dzięki czemu są bardzo odporne na zużycie. Prezentowany model posiada płynną regulację temperatury do 195 st. C. System „zimnej strefy" - oddziela pozostałości smażenia poniżej poziomu grzałek zwiększając wydajność tłuszczu. Demontowalny element sterujący posiada dodatkowe zabezpieczenie, które w momencie zdjęcia go wyłącza frytownicę. Termostat z lampką kontrolną chroni frytownicę przed przegrzaniem. W przypadku zadziałania zabezpieczenia, termostat można ponownie uruchomić za pomocą znajdującego się na dole przycisku resetującego. Frytownica Hendi 209301 posiada specjalny uchwyt do zawieszania koszyka po wyjęciu z tłuszczu w celu odsączenia jego zawartości. Prezentowany produkt polecany jest do profesjonalnej gastronomii. Urządzenie posiada atest.

Parametry techniczne:

  • pojemność: 2x8l
  • moc: 2x 3,5 kW
  • zasilanie: 230 V
  • wymiary (mm): 515x605x345 (h)
  • posiada atest
  • kod produktu: 209301
Parametry:
Długość (mm):
605
Programowalny:
False
Szerokość (mm):
515
Wysokość (mm):
350
Moc wejściowa (W):
3500
Typ opakowania:
Pudło
Panel sterowania:
Analogowy
ProductMaterials:
18/0 Stainless steel
ProductSummary:
The Hendi Profi Line deep fryer with drain tap is a modern appliance for quick and convenient preparation of fried snacks.
Objętość użytkowa (L):
16
ProductViewProductGroupDescription:
Profi Line deep fryers are made of 18/0 stainless steel. Removable control element with an additional safety feature that switches off the fryer heater when it is removed. The grease container has a V-shaped bottom with an optimal "cold zone" for increased grease yield. Easy to read control panel with temperature control knob and indicator light. Overheating protection thanks to a resettable thermal fuse. Deep frying basket with extra-long, cool-touch handle for intensive use. All deep fryers are equipped w
Kran spustowy:
True
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: