WhatsApp

Frytownica Elektryczna Do Ryb 50l Z Kranem Spustowym Bartscher

Numer katalogowy: 162550
Dostępność: W sprzedaży
6192.00
6192.00
6068.16 6068.16 cena z kodem: WAKACJE
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 5 dni
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99

Frytownica posiada bardzo dużą komorę i dzięki temu jest przystosowana do smażenia wyjątkowo dużych potraw.Duża powierzchnia koszy doskonale nadaje się do smażenia krewetek, krabów i warzyw w cieście piwnym, calzone i innych wypieków.


Informacje o produkcie:
  • Właściwości: Zaokrąglone narożniki ,Kranik spustowy z zabezpieczeniem ,uchwyty do noszenia, po bokach ,Dwustopniowa regulacja mocy (5 kW / 15 kW)
  • Termostat bezpieczeństwa: Tak
  • Regulowana wysokość nóżek: Nie
  • Ilość komór: 1
  • Ilość koszy: 2
  • Pojemność komory: 50 l
  • Tryb pracy: Elektr.
  • Częstotliwość: 50 Hz
  • Głębokość kosza 2: 305 mm
  • Głębokość kosza 1: 305 mm
  • Materiał: Stal szlachetna
  • Włącznik/wyłącznik: Tak
  • Szerokość komory: 497 mm
  • Przyłącze urządzenia: 3 NAC
  • Wysokość komory: 300 mm
  • Kran spustowy tłuszczu: Tak
  • Głębokość komory: 397 mm
  • Grzałka ze stali szlachetnej: Tak
  • Pojemność kosza 2: 11.5 l
  • W zestawie: 2 kosze
  • Pojemność kosza 1: 8.4 l
  • Typ: Urządzenie nastolne
  • Szerokość kosza 1: 460 mm
  • Szerokość kosza 2: 420 mm
  • Pojemnik na tłuszcz: Nie
  • Zakres temperatury od: 0 °C
  • Lampka kontrolna: Wł./wył. ,Nagrzewanie
  • Napięcie: 400 V
  • Kolor: Srebrny
  • Zakres temperatury do: 190 °C
  • Grzałka: Możliwość wyjęcia
  • Seria: -
  • Strefa zimna: Tak
  • Sterowanie: Pokrętło
  • Wysokość kosza 1: 60 mm
  • Moc przyłączeniowa: 15 kW
  • Wysokość kosza 2: 90 mm
  • Ważna wskazówka: -
  • Wymiary: szer. 650.0 x gł. 630.0 x wys. 460.0 mm
  • Waga: 26,60 kg
Do pobrania:
Karta danych
Instrukcja obsługi
Rysunek w rozłożeniu na części
Schemat ideowy

Parametry:
Wysokość.:
460.0
Szerokość.:
650.0
Kolor.:
srebrny
Napięcie:
400 V
Głębokość.:
630.0
Materiał:
Stal szlachetna
W zestawie:
2 kosze
Właściwości:
Zaokrąglone narożniki ,Kranik spustowy z zabezpieczeniem ,uchwyty do noszenia, po bokach ,Dwustopniowa regulacja mocy (5 kW / 15 kW)
Ilość komór:
1
Częstotliwość:
50Hz
Lampka kontrolna:
Wł./wył. ,Nagrzewanie
Moc przyłączeniowa:
15 kW
Zakres temperatury od:
0 °C
Zakres temperatury do:
190 °C
Seria:
-
Włącznik/wyłącznik:
Tak
Sterowanie:
Pokrętło
Głębokość komory:
397 mm
Typ:
Urządzenie nastolne
Tryb pracy:
Elektr.
Przyłącze urządzenia:
3 NAC
Szerokość komory:
497 mm
Wysokość komory:
300 mm
Regulowana wysokość nóżek:
Nie
Pojemność komory:
50 l
Ilość koszy:
2
Termostat bezpieczeństwa:
Tak
Grzałka:
Możliwość wyjęcia
Grzałka ze stali szlachetnej:
Tak
Kran spustowy tłuszczu:
Tak
Strefa zimna:
Tak
Pojemnik na tłuszcz:
Nie
Głębokość kosza 2:
305 mm
Głębokość kosza 1:
305 mm
Szerokość kosza 1:
460 mm
Szerokość kosza 2:
420 mm
Wysokość kosza 1:
60 mm
Wysokość kosza 2:
90 mm
Pojemność kosza 2:
11.5 l
Pojemność kosza 1:
8.4 l

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Bartscher
Franz-Kleine-Str. 28
33154 Salzkotten
Germany

49 5258 971-0
info@bartscher.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: