WhatsApp

Frytownica Elektryczna 600x600 2x8l Bartscher

Numer katalogowy: 131425
Dostępność: W sprzedaży
12339.00
12339.00
12092.22 12092.22 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 5 dni
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99

Seria 600 - Wydajne urządzenia do gotowania w praktycznej zabudowie modułowej, zajmującej niewiele miejsca. Budowa i wyposażenie według potrzeb. Urządzenia z wysokowartościowej stali chromowo-niklowej 18/10 w kompaktowym wykonaniu. Długi czas użytkowania urządzeń. 


Informacje o produkcie:
  • Regulowana wysokość nóżek: Nie
  • Ilość komór: 2
  • Ilość koszy: 3 (1 x duża, 2 x mała)
  • Pojemność komory: 8 l
  • Tryb pracy: Elektr.
  • Częstotliwość: 50 Hz
  • Głębokość kosza 2: 280 mm
  • Głębokość kosza 1: 275 mm
  • Materiał: CNS 18/10
  • Włącznik/wyłącznik: Nie
  • Przyłącze urządzenia: 3 NAC
  • Kran spustowy tłuszczu: Tak
  • Typ: Urządzenie nastolne
  • Szerokość kosza 1: 225 mm
  • Szerokość kosza 2: 110 mm
  • Pojemnik na tłuszcz: Nie
  • Lampka kontrolna: Tak
  • Napięcie: 400 V
  • Kolor: Srebrny
  • Grzałka: Możliwość wychylenia
  • Seria: 600
  • Sterowanie: Pokrętło
  • Wysokość kosza 1: 100 mm
  • Moc przyłączeniowa: 12.6 kW
  • Wysokość kosza 2: 100 mm
  • Ważna wskazówka: -
  • Wymiary: szer. 600.0 x gł. 600.0 x wys. 290.0 mm
  • Waga: 34,00 kg
Do pobrania:
Karta danych
Instrukcja obsługi
Rysunek w rozłożeniu na części
Schemat ideowy

Parametry:
Wysokość.:
290.0
Szerokość.:
600.0
Kolor.:
srebrny
Napięcie:
400 V
Głębokość.:
600.0
Materiał:
CNS 18/10
Ważna wskazówka:
-
Ilość komór:
2
Częstotliwość:
50Hz
Lampka kontrolna:
Tak
Moc przyłączeniowa:
12.6 kW
Seria:
600
Włącznik/wyłącznik:
Nie
Sterowanie:
Pokrętło
Typ:
Urządzenie nastolne
Tryb pracy:
Elektr.
Przyłącze urządzenia:
3 NAC
Regulowana wysokość nóżek:
Nie
Pojemność komory:
8 l
Ilość koszy:
3 (1 x duża, 2 x mała)
Grzałka:
Możliwość wychylenia
Kran spustowy tłuszczu:
Tak
Pojemnik na tłuszcz:
Nie
Głębokość kosza 2:
280 mm
Głębokość kosza 1:
275 mm
Szerokość kosza 1:
225 mm
Szerokość kosza 2:
110 mm
Wysokość kosza 1:
100 mm
Wysokość kosza 2:
100 mm

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Bartscher
Franz-Kleine-Str. 28
33154 Salzkotten
Germany

49 5258 971-0
info@bartscher.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: