WhatsApp

Duża Nadziewarka Szpryca Do Kiełbas Ręczna 15l Cookpro 560010002

Numer katalogowy: 560010002
Dostępność: W sprzedaży
1530.00
1530.00
1499.4 1499.4 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Paczkomat InPost 9.99
  • Orlen Paczka 16.99
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Nadziewarka do kiełbas ręczna 15l cookPRO 560010002

Nadziewarka do kiełbas 15L to największa w naszej ofercie ręczna nadziewarka. Gwarantuje ona najwyższą wydajność i doskonały stosunek jakości do ceny. Model ten sprawdzi się świetnie w każdym punkcie, który cechuje się wysokim zapotrzebowaniem na produkcję kiełbas, więc każda duża masarnia, zakład przetwórstwa mięsnego, duże gospodarstwa rolne i agroturystyczne itd. dostrzegą ogromny potencjał tego urządzenia.

Wydajność i przeznaczenie

Swoją wydajnością ustępuje jedynie nadziewarkom elektrycznym, które są jednak dużo droższe oraz nie wszystkim odpowiadają - często nasi Klienci chcą, mówiąc kolokwialnie, "czuć pracę w ręku" i dzięki temu mieć maksymalną kontrolę nad procesem nadziewania. Ręczna nadziewarka do kiełbas to także prostota i tradycja - zastosowanie manualnej wersji powinno przypaść do gustu szczególnie gospodarstwom agroturystycznym, gdzie taka czynność wręcz powinna być wykonywana za pomocą rąk, a będzie to świetną atrakcją i wyznacznikiem miejsca.

Wysokiej jakości stal nierdzewna

Od dawien dawna, profesjonalna gastronomia lubuje się w stali nierdzewnej. To świetnie wyglądający, a przy tym posiadający doskonałe cechy materiał, idealnie sprawdzający się do produkcji maszyn i urządzeń do współczesnej kuchni. Nadziewarka ręczna 15L wykonana została w całości z tego tworzywa - tak komora pracy, jak i obudowa oraz lejki, wykonano właśnie ze stali nierdzewnej. Zapewnia to wysoką odporność na odkształcenia, uszkodzenia mechaniczne, korozję, a także ułatwia utrzymanie czystości i odkażanie maszyny. Jedynie rączka korby została wykonana z tworzywa, by poprawić wygodę pracy. 

Sama korba jest bardzo solidna i osadza się ją na jednym z dwóch trzpieni - jeden odpowiadający za pracę szybką, drugi za wolniejszą, idealnie przekładającą siłę wytwarzaną podczas kręcenia na wyciskanie farszu w kierunku lejka.

Konstrukcja maszyny została wzbogacona o poprzeczki ze stali nierdzewnej, które utwardzają i stabilizują nóżki, by proces nadziewania nie wiązał się z kołysaniem nadziewarki. Cylinder jest wychylany dla wygodnego wglądu w jego zawartość, uzupełnianie jej oraz ułatwienie procesu czyszczenia.

Do nadziewarki dołączamy lejki o średnicach:

  • 16 mm
  • 22 mm
  • 32 mm
  • 38 mm

Parametry:

  • Wymiary: 415x315x775 mm
  • Pojemność: 15L
  • Materiał wykonania: stal nierdzewna
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

cookPro
Kwiatowa 26
55-330 Krępice/k.Wrocławia
Poland

71 356 91 33
info@sodapluss.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: