WhatsApp

Ciśnieniowy spryskiwacz do żywności 1,5L | Hendi 270875

Numer katalogowy: 270875
Dostępność: W sprzedaży
157.00
157.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
18
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier przedpłata 20
  • Paczkomat InPost 20
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Ciśnieniowy spryskiwacz do żywności 1,5L Hendi 270875

Hendi 270875 to profesjonalny ciśnieniowy spryskiwacz do żywności, zaprojektowany specjalnie do równomiernego rozpylania produktów spożywczych pod ciśnieniem. Doskonale sprawdza się w użytku profesjonalnym, w piekarniach, restauracjach, barach, hotelach oraz cukierniach.

Ten spryskiwacz jest idealny do natłuszczania form piekarskich, aplikacji dodatków i aromatów spożywczych, a także do zwilżania chleba po wyrośnięciu (strychowanie). Jego funkcja spryskiwacza ciśnieniowego pozwala na precyzyjne i równomierne rozprowadzenie produktu bez konieczności używania ciężkich sprzętów.

Wykonany z atestowanych i bezpiecznych materiałów

Hendi 270875 został wykonany z grubego i bardzo wytrzymałego tworzywa polietylenu HDPE, co gwarantuje jego trwałość i niezawodność. Kształt pojemnika, rozszerzony ku dołowi, zapewnia stabilność podczas użytkowania, a silikonowe uszczelnienia nie wymagają dodatkowego smarowania.

Spryskiwacz posiada dyszę przegubową, która może być ustawiona w dowolnej pozycji o 360 stopni, zapewniając elastyczność w kierowaniu strumieniem produktu. Rurka ssąca wyposażona jest w filtr zabezpieczający przed zapchaniem, a odpowietrznik chroni przed przypadkowym zassaniem pokrywy.

Łatwa kontrola napełnienia

Dodatkowo, spryskiwacz Hendi 270875 posiada skalę pomiarową, umożliwiającą łatwą kontrolę poziomu cieczy. Pracuje pod ciśnieniem 2,2 bar i waży jedynie 0,59 kg, co czyni go wygodnym i łatwym w obsłudze narzędziem w kuchni profesjonalnej.

Parametry:
Długość (mm):
140
Szerokość (mm):
220
Wysokość (mm):
330
Maksymalna objętość (L):
1.87
ProductMaterials:
HDPE (High density Polyethylene)
ProductSummary:
HENDI Pressure Food Sprayer is intended for evenly spraying food products under pressure. Great to use with, for example, oils, egg white and yolk, food flavourings.
Objętość użytkowa (L):
1.5
Długość uchwytu (mm):
130
Ilość w opakow.::
1

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: