WhatsApp

Basen Zlew Gastronomiczny Spawany Jednokomorowy 80x70x85 cm Stal Nierdzewna

Numer katalogowy: MTP001982

Dostępność: W sprzedaży

Cena: 2114.00

Cena: 2114.00

2071.72 2071.72 cena z kodem: SEPT25
szt.

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
14.99
  • Kurier przedpłata 0
  • Odbiór osobisty 0
  • Kurier express przedpłata 14.99

Basen zlew gastronomiczny spawany jednokomorowy 80x70x85 cm stal nierdzewna

Basen gastronomiczny spawany stanowi gwarancję wytrzymałości, funkcjonalności oraz bezpieczeństwa. Wyprodukowany w Polsce z wysokogatunkowych materiałów. Objęty 12-miesięczną gwarancją. Basen gastronomiczny przyścienny wykonany jest z wysokiej jakościstali nierdzewnej AISI441, dzięki której łatwo go utrzymać w czystości. Basen spełnia wszystkie wymogi higieniczne. Umożliwia komfortowe mycie dużych naczyń, które nie zmieszczą się w zmywarkach czy zlewach. Gwarantuje komfort i bezpieczeństwo pracy oraz zapewnia długotrwałą i bezproblemową eksploatację.

Zalety basenu 1-komorowego:

  • Wykonanie z wysokiej jakości stali nierdzewnej zapewnia odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz łatwość w utrzymaniu czystości.
  • Wysoki ogranicznik (rant) chroni ścianę przed zalaniem, zniszczeniem oraz zabrudzeniem.
  • Komora o głębokości 40 cm umożliwia dokładne mycie oraz płukanie naczyń o dużych wymiarach.
  • Spawana konstrukcja zapewnia dużą stabilność.
  • Regulowane nóżki pozwalają zniwelować wszelkie nierówności.
  • Maskownica czołowa zakrywa basen.
  • Wyprofilowane dno ułatwia odpływ wody.
  • Basen wysyłany jest w wersji złożonej, co pozwala zaoszczędzić czas.
Basen zlew gastronomiczny spawany jednokomorowy 80x70x85 cm stal nierdzewna mtp001982

Basen gastronomiczny spawany- zastosowanie

Basen ze stali marki przeznaczony jest do mycia naczyń , mycia rąk, jedzenia oraz do rozmrażania żywności. Stół z basenem stanowi niezbędne wyposażenie wszystkich zapleczy zakładów żywieniowych, w których przygotowuje się duże ilości potraw. Basen z maskownicą znajdzie zastosowanie w lokalach gastronomicznych, cateringu, dużych i małych sklepach spożywczych, stoiskach mięsnychstołówkach i punktach masowego żywienia. Produkt dopuszczony do kontaktu z żywnością, wyprodukowany zgodnie z normami UE. Głęboki zlew- materiały do pobrania Instrukcja obsługi.pdf Deklaracja zgodności zlewy gastronomiczne.pdf
Parametry:
Kolor.:
Inox
Materiał:
Stal nierdzewna AISI 441
Ilość komór:
1
Rant:
Tak
Grubość w centymetrach:
70
Szerokość w centymetrach:
80
Wysokość w centymetrach:
85

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Mega-M
Strefowa 15
39-442 Chmielów
Poland

798 532 532
kontakt@megamarket.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: